Η Δ’ Τάξη στον Αρχαιολογικό Χώρο Τυλίσου

00 censored 4

Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 η Δ’τάξη του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε ένα καινοτόμο και βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα  στον αρχαιολογικό χώρο της Τυλίσου. Εμψυχώτρια της εκπαιδευτικής αυτής ξενάγησης ήταν η δασκάλα του 24ου Δ.Σχ. Ηρακλείου η οποία σχεδίασε και εμπνεύστηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ακολουθώντας Μινωικά Μονοπάτια: Πολιτισμός και Περιβάλλον” μαζί με μια ομάδα δημιουργικών εκπαιδευτικών στην προσπάθειά τους να συστήσουν τον αρχαιολογικό χώρο της Τυλίσου στην τοπική εκπαιδευτική κοινότητα. Σημαντική ήταν η συμβολή της εμψυχώτριας συνταξιούχου δασκάλας κ. Ξενάκη Ελένης, που εθελοντικά συμμετείχε και βοήθησε στην υλοποίηση του προγράμματος. Το πρόγραμμα αναδεικνύει τόσο τον αρχαιολογικό όσο και τον φυσικό χώρο, αλλά παράλληλα τονίζει τους ρόλους που μπορούν να διαδραματίσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. 

Τα παιδιά μέσω διαδικασιών ανακάλυψης, διερεύνησης και παιχνιδιού κατάφεραν  να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν τον μινωικό πολιτισμό. Θεατρικό παιχνίδι, βιωματικές δράσεις και πλήθος εικαστικών δραστηριοτήτων κινητοποίησαν  την ενεργητική συμμετοχή των μαθητών και οδήγησαν σε μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κ.Αστυρακάκη Χρυσούλα για τη συνεργασία και την προσφορά της. Χωρίς τη δική της καθοδήγηση και εμψύχωση το πρόγραμμα αυτό δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και όλοι εμείς δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε αυτή την ανεπανάληπτη εμπειρία.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά το διευθυντή του 24ου Δ.Σχ.Ηρακλείου κ.Χρήστο Ιατρούδη για τη συνεργασία.

Στην εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί:

Κουναλάκη Σίσυ (Δ1),

Τρευλάκη Δέσποινα Δ2),

Πολυχρονάκης Ζαχαρίας (Καλλιτεχνικών),

Κατσέα Αναστασία (Παράλληλη στήριξη)

και η Διευθύντρια του Σχολείου Βαρδιάμπαση Τερψιχόρη.