Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (SID-Safer Internet Day 2024)

SID2024 Save the date

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (SID-Safer Internet Day) γιορτάζεται σήμερα Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024 με σκοπό την ευαισθητοποίηση στους κινδύνους της χρήσης του διαδικτύου. Η ημέρα έχει καθιερωθεί με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βιβιάν Ρέντινγκ και γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Τρίτη του Φεβρουαρίου τα τελευταία 21 χρόνια σε περισσότερες από 180 χώρες στον κόσμο.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (https://www.betterinternetforkids.eu).

Στόχος της σημερινής ημέρας είναι η προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των οnline τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο.  Παράλληλα προωθείται η ασφαλής, θετική και ηθική χρήση του διαδικτύου.  Tο μήνυμα της ημέρας απευθύνεται τόσο σε άτομα νεαρής ηλικίας όσο και στους ενήλικες οι οποίοι πρέπει να βοηθούν για ένα καλύτερο διαδίκτυο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο γιορτάζεται και στη χώρα μας μέσω διάφορων εκδηλώσεων που ενημερώνουν για την επίτευξη όλων των παραπάνω. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ (saferinternet4kids.gr) όπου μπορείτε να βρείτε βιβλία, ενημερωτικά φυλλάδια, webinars, video, quiz κ.α.