Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου)

00

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρα ατόμων με Αναπηρία που έχει καθιερωθεί για τις 3 Δεκεμβρίου κάθε έτους, το Σχολείο μας πραγματοποίησε δράσεις την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023. Προσκεκλημένος ήταν ο  κ. Γιώργος Βαρβεράκης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ομάδας ποδηλασίας των ΑμεΑ, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψή του.

Ο κος Βαρβεράκης, παρουσίασε  στα παιδιά Παραολυμπιακά  Αγωνίσματα και αθλητές με όμορφες στιγμές των αγώνων τους και απάντησε σε ερωτήσεις και απορίες που τους δημιουργήθηκαν. Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά Παραολυμπιακά Αγωνίσματα, όπως boccia (σχεδιασμένο για άτομα με κινητική αναπηρία που χρησιμοποιούν αμαξίδιο) και goalball (σχεδιασμένο για τυφλούς αθλητές) καθώς και να παίξουν παιχνίδια στίβου, που αναπτύσσουν την εμπιστοσύνη, αφήνοντας τον εαυτό τους να οδηγηθεί από τον συμμαθητή-τριά του έχοντας κλειστά τα μάτια

Στόχος της δράσης, η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα που αφορούν τα άτομα ΑμεΑ, η ανάπτυξη αισθημάτων αποδοχής αλληλεγγύης, ισότητας, για την διαμόρφωση μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς.

Το συντονισμό των δράσεων είχαν οι γυμνάστριες του σχολείου μας κ.Σαμπανίδη Γιάννα και κ.Βερίγου Ελένη.