Απλώνω Ευτυχία-Δυναμώνω τη Φλόγα

εικόνα Viber 2024 03 21 09 52 23 857 1

Το Σχολείο μας ενημερώθηκε πριν λίγες εβδομάδες για  την εθελοντική δράση “Απλώνω Ευτυχία-Δυναμώνω τη Φλόγα”, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας (ξεκίνησε από την Κύπρο) και στην οποία συμμετέχουν πολλά σχολεία από όλη την Ελλάδα. Η ιδέα αγκαλιάστηκε αμέσως από τη σχολική μας κοινότητα και  αποφασίσαμε ότι αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε.

Σκοπός της δράσης είναι να καλλιεργήσουμε με βιωματικό τρόπο στα παιδιά την αξία της προσφοράς και του ακτιβισμού, να κατανοήσουν ότι η ευτυχία κρύβεται στα απλά πράγματα, στην προσφορά και την αποδοχή αγάπης. Η δράση επίσης ευελπιστεί να «απλώσει ευτυχία» στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο στην Ελλάδα και να ενισχύσει με ηθικό κυρίως τρόπο, αλλά και οικονομικό, το γνωστό Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Το πρόγραμμα αποτελείται από 3 στάδια: α) συζήτηση, ευαισθητοποίηση περί Ευτυχίας β) δράση εικαστική με μπλουζάκια: οι μαθητές/τριες αποτυπώνουν σε λευκά μπλουζάκια λέξεις, φράσεις και ζωγραφιές, οι οποίες τους εκφράζουν και τους προκαλούν συναισθήματα ευτυχίας. 

Το τρίτο στάδιο της δράσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024. Επιλέξαμε την ημέρα αυτή (20 Μαρτίου) που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρας Ευτυχίας, για να απλώσουμε τη “μπουγάδα της ευτυχίας”, δηλαδή τα μπλουζάκια που ζωγράφισαν τα παιδιά απλώθηκαν σε σχοινιά στο προαύλιο του σχολείου μας  για να στείλουμε το μήνυμα της ευτυχίας. Οι γονείς που επισκέφθηκαν σήμερα το Σχολείο μας ανταποκρίθηκαν με συγκινητικό τρόπο, αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας και συνέβαλαν να συγκεντρωθεί ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό που θα δοθεί για την ενίσχυση της «Φλόγας», του Συλλόγου που συμπαραστέκεται με πολλούς τρόπους στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειές τους. Όλοι μαζί καταφέραμε να δυναμώσουμε τη φλόγα της αγάπης και της αλληλεγγύης. Σας ευχαριστούμε γι’αυτή τη συνεργασία!  

Η δράση “Απλώνω Ευτυχία-Δυναμώνω τη Φλόγα”, έκλεισε  με εκδήλωση  από όλα τα συμμετέχοντα σχολεία του Ηρακλείου το Σάββατο  13 Απριλίου στο Πάρκο Γεωργιάδη.

Στίχοι-Μουσικοί τραγουδιού: Ηλιάδη Κλειώ (ΠΕ79)